HOOFDKANTOOR 5CA

UTRECHT

Op een unieke hoog stedelijke locatie in het centrum van Utrecht heeft internationaal CX company 5CA haar nieuwe hoofdkantoor gevestigd. Res & Smit heeft 5CA vanaf de huurovereenkomst, huurderswijzigingen in het casco, het werkplekconcept en projectmanagement begeleidt. In samenwerking met architectenbureau UP architecture is een dynamische homebase ontworpen voor 5CA, een internationaal opererend contact center dat customersupport biedt in alle tijdzones en talen voor vooraanstaande technologie en gaming bedrijven.

De krachtige identiteit en het onderscheidende karakter van het interieur zorgt voor verbinding tussen medewerkers van 5CA wereldwijd. Dynamiek, diversiteit, verbinding en een onstuimige ambitie stonden centraal in deze ontwerp opgave. In een open ontwerpsetting is er samen met de inspirerende opdrachtgever een uniek ontwerp ontstaan.

De nieuwe werkomgeving van 5CA wordt gekenmerkt door een uitgesproken stedelijk karakter deels bepaald door de bijzondere ligging op het dak van Hoog Catharijne en verder versterkt in het interieur door het bestaande casco met een grid van zware kolommen, een prachtig betonnen cannelure plafond en zware constructieve vakwerken vanuit het onderliggende winkelcentrum.

In het hart van de connector ligt de townhall. Dit is de plek waar de organisatie samen komt, er is ruimte voor grote presentaties, gaming events of film avonden. Vanuit de aangrenzende broadcasting studio kan er real-time verbinding gelegd worden met het wereldwijde netwerk van 5CA. Het motto van deze ruimte is ‘What’s new today’, geen dag is hetzelfde.

De werkgebieden zijn gelegen langs de gevels, genieten maximaal daglicht en zijn altijd gekoppeld aan de connector. Deze ruimtes worden gekenmerkt door openheid en flexibiliteit. Binnen de flexibele teamzones is de mogelijkheid tot het maken van eigen indelingen en identiteit. Verplaatsbare onderbrekingen zorgen voor akoestisch comfort en geborgenheid.

Het nieuwe hoofdkantoor van 5CA heeft een authentiek interieur gekregen dat door een bijzondere ruimtelijke indeling, techniek en flexibiliteit in staat is te verrassen, verbazen en veranderen maar bovenal verbinding te maken tussen de homebase van 5CA in Utrecht en het wereldwijde netwerk van betrokken medewerkers.

Res & Smit heeft geadviseerd op het gebied van fit-out, het interieur en werkplekconcept.

Klant 5CA
Categorie WERKEN
REALISATIE 2019-2020
DISCIPLINES Programma- en
projectmanagement

GERELATEERDE PROJECTEN