RAI AMTRIUM

AMSTERDAM

In oktober 2013 is RAI Amsterdam de bouw gestart van een nieuw multifunctioneel congres/kantoorgebouw met kwaliteitsrestaurant. Het ontwerp van Benthem Crouwel Architecten wordt gerealiseerd volgens BREEAM-NL Excellent label aan de stadzijde van het RAI-complex (aan het Scheldeplein). BAM Utiliteitsbouw en Kropman Installatietechniek zijn, onder begeleiding van projectbureau Res & Smit, verantwoordelijk voor de realisatie van het multifunctionele en in duurzaamheid vooruitstrevende gebouw. Met deze nieuwe faciliteit blijft de RAI investeren in duurzame vernieuwing om haar positie als internationaal toonaangevend beurs- en congrescentrum te versterken. Het nieuwe gebouw werd op 1 mei 2015 in gebruik genomen.

Partners: BAM Utiliteitsbouw is de bouwkundig aannemer van het nieuwe gebouw. Kropman Installatietechniek wordt op basis van engineer & construct-contract verantwoordelijk voor alle installatietechnische disciplines.

Res & Smit begeleidt als projectbureau het bouwproces dat volgens LEAN-methode wordt uitgevoerd. Andere partijen in dit project zijn onder meer de ingenieursbureaus Nelissen, Van Rossum en LBP SIGHT.

Klant RAI Amsterdam
Categorie WERKEN
REALISATIE 2015
DISCIPLINES PROJECTMANAGEMENT

GERELATEERDE PROJECTEN