ZAANS MEDISCH CENTRUM

ZAANDAM

Voor opdrachtgever Zaans Medisch Centrum Zaandam (ZMC) begeleide Res & Smit van 2016 tot 2017 in samenwerking met Van Doorne Advocaten de tender voor de verkoop van het oude ziekenhuisterrein te Zaandam.

Hoofddoel van het project was het vinden van een geschikte koper voor deze hoogpotentiele ontwikkellocatie welke wegens de verhuizing van het ZMC naar het op naastgelegen gronden nieuwe ziekenhuis vrij kwam.

Tijdens een intensief voortraject zijn in goed overleg met het ZMC en de Gemeente Zaandam de randvoorwaarden voor de verkoop bepaald. Doel van deze tender was het genereren van een zo gunstig mogelijk opbrengst in combinatie met een door de koper uit te voeren plan voor de sloop van de bestaande bebouwing en het realisatie van een woonwijk voor maximaal 250 woningen. Het opnemen van een wijzigingsbevoegdheid in het bestemmingsplan maakte de functionele transformatie van maatschappelijk naar wonen mogelijk.
Na een gefaseerde procedure werd de inschrijving het Volendamse HSB geselecteerd als de meest gerede en is op basis van het bod en ontwikkelplan de uiteindelijke ondertekening van de koopacte tot stand gekomen. Samen met partner Wilma Wonen herontwikkeld HSB de locatie tot een woonwijk met naam het ‘Gouwpark’.

Het ZMC heeft aangegeven verheugd te zijn over verkoop. “Voor de buurtbewoners, de patiĆ«nten en bezoekers van het ziekenhuis is het prettig dat het oude ziekenhuisgebouw zo snel mogelijk afgebroken wordt en er een mooie nieuwe woonwijk komt”.

Met de opbrengst van de verkoop dekt het ZMC een deel van de kosten van de bouw van het nieuwe ziekenhuis.

Klant Zaans Medisch Centrum
Categorie Wonen/Gebieden
REALISATIE 2017
DISCIPLINES VERKOOPBEGELEIDING

GERELATEERDE PROJECTEN